مزایا و معایب پروفیل آلومینیوم
نوشته شده توسط : ناوک

چطور پروفیل آلومینیومی بخرید؟

برای خرید پروفیل آلومینیومی می‌توانید به‌صورت حضوری و از طریق مراجعه به بنگاه‌ها، به‌صورت غیرحضوری، از طریق تماس با کارشناسان آسرون یا به‌طور مستقیم از کارخانه اقدام کنید. برای خرید حضوری می‌توانید سری به بازارهای آلومینیوم در شهر خود بزنید. به‌طور مثال بازارهای قلعه مرغی و شادآباد در تهران محل عرضه پروفیل آلومینیومی هستند؛ اما اگر حجم خرید شما بالا باشد به شما توصیه می‌کنیم یا به‌صورت مستقیم از کارخانه خرید کنید یا از طریق شرکت‌های بازرگانی اقدام کنید. اغلب این شرکت‌های بازرگانی دارای سایت‌های فروشگاهی آنلاین هستند که کار را برای شما راحت‌تر می‌کنند.

 

تولیدکنندگان پروفیل آلومینیوم در ایران

باوجوداینکه در حال حاضر حدود دوسوم نیاز پروفیل آلومینیومی در کشور از طریق واردات این محصول تأمین می‌شود؛ اما تولیدکنندگان پروفیل آلومینیومی در ایران کم نیستند و بر اساس چشم‌انداز برنامه پنجم توسعه باید تولید این محصول در 10 ساله آینده تا 1.5 میلیون تن افزایش داشته باشد. ازجمله کارخانه‌های تولیدکننده پروفیل آلومینیومی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

1. کارخانه پروفیل ساوه

2. کارخانه نیکان پروفیل

3. کارخانه آلومینیوم پیمان

4. کارخانه پروفیل آلومینیوم آکپا

5. کارخانه صنایع آلومینیوم آبسکون

6. کارخانه رول نوین

 

سایزهای مختلف پروفیل آلومینیومی

استانداردهای پروفیل آلومینیوم

•    لوله 15 میل با ضخامت 75.2 میلی‌متر

•    لوله 16 میل با ضخامت 5.1 و 2 و 4 و 5 میلی‌متر

•    لوله 19 میل با ضخامت 2.1 و 5.1 میلی‌متر

•    لوله 20 میل با ضخامت 1.8 و 3 و 4 میلی‌متر

•    لوله 21 میل با ضخامت 5.4 میلی‌متر

•    لوله 22 میل با ضخامت 2.1 و 5.1 و 5.2 و 5 میلی‌متر

•    لوله 24 میل با ضخامت 75.3 و 5 میلی‌متر

•    لوله 25 میل با ضخامت 5.1 و 25.3 و 25.8 میلی‌متر

•    لوله 26 میل با ضخامت 2 میلی‌متر

•    لوله 28 میل با ضخامت 8.2 و 7.4 میلی‌متر

•    لوله 30 میل با ضخامت 3 و 75.3 و 4 و 10 میلی‌متر

 

پروفیل آلومینیوم به وسیله اکستروژن آلومینیوم بدست می آید. اکستروژن آلومینیوم روشی است که برای تبدیل آلیاژ آلومینیوم به اشیاء با اندازه مشخص برای طیف گسترده ای از مصارف استفاده می شود. فرآیند اکستروژن بیشترین استفاده را از خصوصیات بدنی آلومینیوم می کند. قابلیت چسبندگی آن باعث می شود تا به راحتی ماشینکاری و ریخته گری شود، همچنین آلومینیوم یک سوم چگالی و سفتی فولاد را دارد. بنابراین پروفیل آلومینیوم حاصل از مقاومت و پایداری خوبی برخوردار است.

 

پروفیل آلومینیوم

پروفیل آلومینیوم به دستهای گفته می شود که در ان محصولات آلومینیوم را از طریق فرآیند اکستروژن آلومینیوم تشکیل می شود. از شمش آلومینیوم خام ، پس از ذوب داغ ، شمش های آلومینیومی را دریافت کرده و سپس فرآیند اکستروژن آلومینیوم را از طریق سنگ مایع یا قالب مسطح به پایان می رسد. با این فرآیند می توان محصولات آلومینیومی را به شکل های مختلفی بدست آورد.در واقع فرآیند تشکیل پروفیل آلومینیوم یک فرآیند تغییر شکل است.

ابتدا ، یک تکه آلومینیوم در دمای مشخصی گرم می شود که هنوز به راحتی در زیر نقطه ذوب مواد قرار دارد تا بتواند جریان پلاستیک مواد را تسهیل کند. سپس شمش گرم شده از طریق قالب ابزاری ساخته می شود که برای شکل دادن و شکل دادن شمش به بخش مقطع نمایه مربوطه ساخته شده است. 

 

ویژگیهایی پروفیل آلومینیوم

100% قابل بازیافت و غیر سمی است

طیف گسترده ای از مصارف صنعتی و ساختمانی را در بر می گیرد.

انعطاف پذیر و بسیار انعکاس پذیر است

در برابر خوردگی مقاومت می کند

هدایت الکتریکی و حرارتی بالا

ساخت اشکال پیچیده و متنوع امکان پذیر است

افزایش مقاومت در محیط های سرد

کیفیت یکنواخت

هزینه های ساخت کم است

غیر درخشان، غیر مغناطیسی

غیر قابل احتراق

نسبت مقاومت به وزن خوب

ظاهر جذاب

تقریبا بدون درز

ساخت آسان

تولید مقرون به صرفه

 

مزایایی پروفیل آلومینیوم

آلومینیوم یک ماده بسیار متداول برای استفاده در اکستروژن ها و پروفیل ها است زیرا دارای خصوصیات مکانیکی است که باعث می شود در شکل گیری و تشکیل فلز از بخش های مختلف, ایده آل باشد. قابلیت انعطاف پذیری بالای آلومینیوم بدین معنی است که این فلز را می توان به آسانی در بخشهای مختلفی شکل داد بدون آنکه انرژی قابل توجهی در فرآیند ابزار سازی یا تشکیل, ایجاد شود.

همچنین نقطه ذوب آلومینیوم نیز به طور کلی به ترتیب نیمی از فولاد معمولی است. هر دوی این واقعیت ها بدان معنی است که فرایند اکستروژن آلومینیوم دارای میزان مصرف انرژی نسبتا کم است که به هزینه های کمکی برای ابزارآلات و ساخت تبدیل می شود. در آخر نیز آلومینیوم نیز از استحکام بالا نسبت به وزن برخوردار است و این یک انتخاب عالی برای کاربردهای صنعتی است.

 

نسبت استحکام به وزن بالا

تنوع در شکل و طرح

قیمت مناسب و استفاده‌ی راحت

ضد زنگ‌ بودن

قابلیت پذیرش روکش‌ها (coatings) با کارایی بالا

قابل بازیافت بودن

پروفیل آلومینیوم

 

کاربردهای پروفیل آلومینیوم

از پروفیل آلومینیوم در صنایع مختلفی استفاده می‌شود. مهم‌ترین و شناخته‌شده‌ترین صنعتی که از پروفیل آلومینیوم استفاده می‌کند، صنعت ساختمانی است. ساختمان سازی بازار مهمی برای آلومینیوم به حساب می‌آید. مهم‌ترین فاکتورهایی که باعث استفاده از آلومینیوم در این صنعت شود، وزن کم، شکل پذیری بالا، مقاومت بالا در برابر زنگ زدگی، هزینه کم برای نگهداری، عمرطولانی و عدم‌نیاز به رنگ‌کردن می‌باشد. آمریکا بزرگترین مصرف کننده آلومینیوم در ساختمان‌سازی است. سایر کاربردهای پروفیل آلومینیوم به ترتیب زیر است:

 

 قوطی‌سازی و بسته‌بندی

آلومینیوم به صورت گسترده برای تولید لوازم بسته‌بندی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این ماده برای ساخت بدنه قوطی‌های کنسرو، سر و ته قوطی‌های کنسرو، حلقه‌ها و تسمه‌ها، فویل، بسته‌بندی‌های انعطاف‌پذیر و بسته‌بندی‌های نیمه مقاوم غذا استفاده می‌شود.

 

پزشکی و داروسازی

در دوران باستان از عنصر آلومینیوم برای بند آوردن خون در هنگام خونریزی بهره می‌بردند. هنوز هم در بعضی مناطق از Alum یا همان زاج سفید به عنوان بند آوردن خون استفاده می کنند. ابوریحان بیرونی در کتاب الجماهیر درباره خواص این ماده عنوان کرده، که یاقوت شادی‌آور است و یاقوت سفید، ضد مرض‌های وبا و طاعون می‌باشد. همچنین از پودر اکسید آلومینیوم مصنوعی و پودر پومیس برای برداشتن پوست‌های مشکل‌دار استفاده می‌شود. همچنین آلومینیوم به عنوان پودرهای دندانی برای تمیز کردن دندان به کار می‌رود.

 

صنعت برق

از دهه 1920 میلادی تا کنون، از آلومینیوم برای قسمت بالایی دکل‌های انتقال برق فشار قوی استفاده می‌شود. استحکام بالا و وزن کم آلومینیوم، باعث می‌شود که امکان ساخت دکل‌های بلند و مستحکم فرآهم شود. این موضوع باعث کاهش قیمت در سیستم انتقال نیرو می‌شود. البته رساناهای تولیدی از جنس آلومینیوم، نسبت به انواع مسی آن‌ها 28 درصد بزرگتر می‌باشد. قیمت پروفیل آلومینیوم

 

ساخت لوازم بادوام

کولرها، یخچال‌ها و فریزرها، 34 درصد از کل تقاضای آلومینیوم را در این بخش ساخت لوازم بادوام تشکیل می‌دهند. در سال‌های اخیر استفاده از آلومینیوم در این سه صنعت دو برابر شده است. البته استفاده از آلومینیوم به دلیل احتمال ابتلا به بیماری آلزایمر در وسایل پخت وپز مثل اجاق گاز، رو به کاهش است. از آلومینیوم در تولید ماشین لباسشویی نیز استفاده می شود.

 

ماشین‌ها و تجهیزات

از آلومینیوم و آلیاژهای آن برای ساخت وسایل مهندسی مختلف استفاده می‌شود. این بخش شامل صنایع کشاورزی، ساختمان سازی و تجهیزات کارخانه‌هامی‌باشد. این موارد شامل لوله‌های آبیاری، نردبان‌ها، داربست‌ها، وسایل اتصالات و سخت افزارهای دیگر است.





:: بازدید از این مطلب : 81
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 22 خرداد 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: